Olumsuz Medya Taraması (Adverse Media) 


FATF önergeleri, olumsuz medya aramalarının gelişmiş bir durum tespiti sürecinin bir parçası olarak yapılmasını ve bir müşteriden medya'da olumsuz olarak bahsedilmesi durumunda, buna karşın risk senaryoları oluşturarak gereken önlemin alınmasını önermektedir.

Olumsuz Medya veya olumsuz haberler, hem gazeteler ve dergiler gibi "geleneksel" hem de sosyal medya veya elektronik biçimdeki diğer medyanlar gibi haber kaynaklarında bulunan her türlü olumsuz bilgi olarak tanımlanır. Olumsuz Medya profiline sahip kişi veya şirketlerle iş yapmak risk durumu teşkil edebilmektedir.

Olumsuz Medya kontrolleri, kara para aklama, mali dolandırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suç, mali terörizm ile ilgili potansiyel müşterilerin mali ve riskini artıran diğer suçlarla ilgisi oldup olmadığını ortaya çıkarabilir. Bahsedilen suçlardan yaptırım uygulanmamış veya ceza olmamış olması kesin olarak bu suçla ilişkisi olmadığını göstermemektedir. Kurum veya kişi hakkında bu şüphelerin bulunması ve ilgili suçlardan haberler ve iddiaların olması da önlemler almamızı gerektirmektedir. Herhangi bir suça karıştığını gösteren müşterilerle çalışma durumunda, kuruluşların itibarı ciddi anlamda tehtid altında kalabilmektedir.

Düzenlemeye tabi kurum ve kuruluşlar, müşteri tabanlarını daha detaylı anlamak için müşterilerin risk profillerine ve yasal gerekliliklere göre aramaları özelleştirebilen ileri teknoloji otomatik çalışır duruma getirilmiş uyum araçlarını kullanmalıdır.

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.


 

 

Demo İsteyin

Servislerimiz, entegrasyon süreçleri, demo talebi veya size özel çözümlerimiz konusunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.