Thodex Davası ve Kara Para Aklama


Thodex isimli şirketin 400 bin lira sermaye ile sanık Faruk Fatih Özer tarafından kurulduğu anlatılan iddianamede yer verilen MASAK raporunda, Thodex firmasının müştekileri iş ve işlemleri nedeniyle hileli davranışlarla aldattığı biliniyor.

MASAK raporunda, sanık Faruk Fatih Özer'in yönetimindeki 3 ayrı hesaptan 253 milyon 714 bin 909 lira karşılığı kripto varlık transfer edildiği söylenmektedir, bu transferlerin önemli bir kısmının sanıklar Cem Uzunoğlu, Faruk Fatih Özer ve Zuhal Özer'in ticari merkezi Malta'da bulunan Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcısında yer alan kripto varlık cüzdanlarına transfer edildiği söylenmektedir. İddianamede, bu suçlar sebebiyle 356 milyon liralık zarar oluştuğuna yer veriliyor.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarına karşı verilen cezaların ne kadar ağır ve caydırıcı olabileceği bu davada da görülmektedir. Verilecek cezalardan ziyade bu gibi suç unsurlarının mağdurları olmamız için gerekli önlemleri almamız gerekmektedir. Bu durumun gereksinimlerini yerine getirmememiz durumunda maddi zarar, itibar kaybı ve yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliriz. Buna benzer bir diğer dava da TikTok uygulamasına açılmış ve bu dava neticesinde; Daeş terör örgütünün bu sosyal platform üzerinden Terörü finanse ettiği ve kara para akladığı ortaya çıkarılmıştır.

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.


 

Demo İsteyin

Servislerimiz, entegrasyon süreçleri, demo talebi veya size özel çözümlerimiz konusunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.